Pentru a obține o vișinată cu tărie alcoolică de aproximativ 28-33º, rețeta este următoarea:
- Se aleg 3 kg de vișine bine coapte și se pun intr-o damigeană peste care se presară in straturi circa 1 kg de zahăr.
- Se acoperă damigeana la gură cu un tifon și se lasă 5-7 zile până se dizolvă zahărul formându-se siropul de vișine.
- Se adaugă 1 litru ALCOOL RAFINAT de 96º, se agită bine și se lasă 2-3 săptămâni.
- Se separă vișinata, circa 2,7 – 3 litri, de vișinele ușor alcoolizate.
- Comparativ cu „vișinata” din comerț care are tărie alcoolică cuprinsă intre 14º si 25º și „suc de visine din macerat” intre 1,4% si 10%, dumneavoastră veți obține o băutură naturală de 28-33º si circa 60% suc natural de vișine.
- Atenție la alcoolul „metilic” vrac (ieftin) pe care-l gasiti la diversi vânzători de ocazie: este TOXIC; doar alcoolul ETILIC este acceptat pentru consum alimentar!
- Ce-i mai bun decât „lucrul făcut de mâna proprie”?
- Pentru a obține o vișinată cu tarie alcoolică mai mică, se poate folosi și varianta de alcool de 60º sau o cantitate mai mare de vișine.
- Hai NOROC!