- Legea Germană a Purității Berii (denumită în germană „Reinheitsgebot”) din 1516 stipulează faptul că berea germană poate fi fabricată prin utilizarea a doar patru ingrediente: apă, orz, hamei și drojdie de bere.
- Marea masă a consumatorilor ştiu că berea se face din malţ, hamei şi apă. Nu e aşa – 21 de beri dintr-un total de 36 găsite pe rafturile unui hypermarket mai conţin şi mălai.Producătorii şi experţii neutri spun că porumbul îmbogăţeşte gustul, nu-l strică. Există şi un raţionament economic: boabele de porumb conţin mai mult amidon decât orzul şi e ceva mai ieftin. Mălaiul fermentat produce mai mult sirop de bere decât boabele de orz, deci creşte producţia şi scade costul. Însă mălaiul mai face ceva, îndulceşte băutura, îi taie din amăreală. Este explicaţia pentru care o marcă de lux, Corona, conţine şi porumb. În concluzie, fiecare bea ce vrea, dar e bine să ştii ce bei.
- O categorisire a celor mai consumate beri din Romania pe segmente arata asa:
- segmentul economic: Ciucas, Dorfer, Neumarkt, Bucegi, Gambrinus, Noroc
- segmentul mainstream – mediu: Timisoreana, Albacher, Bergenbier, Golden Brau, Stejar
- segmentul premium: Ursus, Tuborg, Beck’s, Silva
- segmentul superpremium: Heineken, Carlsberg, Stella Artois, Peroni