Cum calculam necesarul de bauturi pentru un eveniment?

Cunoasteti necesarul de bauturi/persoana? Va prezentam mai jos calculatia necesarului de bauturi pentru o persoana, în cazul unei nunti (a se tine cont de sezon):   • 0,75 - 1,00 litri apa minerala carbo • 0,35 - 0,55 litri apa minerala plata • 0,40 - 0,65 litri suc tip Cola • 0,35 - 0,50 litri...

Cum alegem un vin spumant

In primul rand trebuie facuta diferentierea intre vinul spumos si vinul spumant. Daca in cazul vinului spumos, dioxidul de carbon este adaugat artificial, la vinul spumant acesta provine din fermentarea lichidului dupa metoda Champenoise . Fermentarea poate avea loc in sticla sau in rezervoare speciale. În funcţie de nivelul de zahăr din vin, spumantele se...

Despre BERE

Legea Germană a Purității Berii (denumită în germană „Reinheitsgebot”) din 1516 stipulează faptul că berea germană poate fi fabricată prin utilizarea a doar patru ingrediente: apă, orz, hamei și drojdie de bere. Marea masă a consumatorilor ştiu că berea se face din malţ, hamei şi apă. Nu e aşa - 21 de beri dintr-un total...

Cum se prepara visinata de casa

Pentru a obtine o visinata cu tarie alcoolica de aproximativ 30-35*, reteta este urmatoarea: Se aleg 3 kg de visine bine coapte si se pun intr-o damigeana peste care se presara in straturi circa 1 kg de zahar. Se acopera damigeana la gura cu un tifon si se lasa la soare 5-7 zile pana se...

Despre VINARS: cognac-ul romanesc

Vinars este o băutură alcoolică tare, cu o concentrație de alcool etilic de minimum 37,5% și de maximum 86% vol , obținută prin învechirea, peste 3-5-7 ani, a distilatelor de vin în butoaie din lemn de stejar.I se mai spune în mod eronat și coniac. În realitate, după legea apelațiunilor de origine, coniac se numesc numai...