Cunoasteti necesarul de bauturi/persoana? Va prezentam mai jos calculatia necesarului de bauturi pentru o persoana, în cazul unei nunti (a se tine cont de sezon): • 0,55 - 0,75 litri apa minerala carbo • 0,55 - 0,75 litri apa minerala plata • 0,40 - 0,65 litri suc tip Cola • 0,35 - 0,50 litri...
In primul rand trebuie facuta diferentierea intre vinul spumos si vinul spumant. Daca in cazul vinului spumos, dioxidul de carbon este adaugat artificial, la vinul spumant acesta provine din fermentarea lichidului dupa metoda Champenoise . Fermentarea poate avea loc in sticla sau in rezervoare speciale. În funcţie de nivelul de zahăr din vin, spumantele se...
Legea Germană a Purității Berii (denumită în germană „Reinheitsgebot”) din 1516 stipulează faptul că berea germană poate fi fabricată prin utilizarea a doar patru ingrediente: apă, orz, hamei și drojdie de bere. Marea masă a consumatorilor ştiu că berea se face din malţ, hamei şi apă. Nu e aşa - 21 de beri dintr-un total...
Pentru a obține o vișinată cu tărie alcoolică de aproximativ 28-33º, rețeta este următoarea: Se aleg 3 kg de vișine bine coapte și se pun intr-o damigeană peste care se presară in straturi circa 1 kg de zahăr. Se acoperă damigeana la gură cu un tifon și se lasă 5-7 zile până se dizolvă zahărul...
Vinars este o băutură alcoolică tare, cu o concentrație de alcool etilic de minimum 37,5% și de maximum 86% vol , obținută prin învechirea, peste 3-5-7 ani, a distilatelor de vin în butoaie din lemn de stejar.I se mai spune în mod eronat și coniac. În realitate, după legea apelațiunilor de origine, coniac se numesc numai...