Cum calculam necesarul de bauturi pentru un eveniment?

Cunoasteti necesarul de bauturi/persoana? Va prezentam mai jos calculatia necesarului de bauturi pentru o persoana, ├«n cazul unei nunti (a se tine cont de sezon):   ÔÇó 0,75 - 1,00 litri apa minerala carbo ÔÇó 0,35 - 0,55 litri apa minerala plata ÔÇó 0,40 - 0,65 litri suc tip Cola ÔÇó 0,35 - 0,50 litri...

Cum alegem un vin spumant

In primul rand trebuie facuta diferentierea intre vinul spumos si vinul spumant. Daca in cazul vinului spumos, dioxidul de carbon este adaugat artificial, la vinul spumant acesta provine din fermentarea lichidului dupa metoda Champenoise . Fermentarea poate avea loc in sticla sau in rezervoare speciale. În funcţie de nivelul de zahăr din vin, spumantele se...

Despre BERE

Legea German─â a Purit─â╚Ťii Berii (denumit─â ├«n german─â ÔÇ×ReinheitsgebotÔÇŁ) din 1516 stipuleaz─â faptul c─â berea german─â poate fi fabricat─â prin utilizarea a doar patru ingrediente: ap─â, orz, hamei ╚Öi drojdie de bere. Marea mas─â a consumatorilor ┼čtiu c─â berea se face din mal┼ú, hamei ┼či ap─â. Nu e a┼ča - 21 de beri dintr-un total...

Cum se prepara visinata de casa

Pentru a obtine o visinata cu tarie alcoolica de aproximativ 30-35*, reteta este urmatoarea: Se aleg 3 kg de visine bine coapte si se pun intr-o damigeana peste care se presara in straturi circa 1 kg de zahar. Se acopera damigeana la gura cu un tifon si se lasa la soare 5-7 zile pana se...

Despre VINARS: cognac-ul romanesc

Vinars┬áeste o b─âutur─â alcoolic─â tare, cu o concentra╚Ťie de alcool etilic de minimum 37,5% ╚Öi de maximum 86% vol , ob╚Ťinut─â prin ├«nvechirea, peste 3-5-7 ani, a distilatelor de vin ├«n butoaie din lemn de stejar.I se mai spune ├«n mod eronat ╚Öi coniac. ├Än realitate, dup─â legea apela╚Ťiunilor de origine, coniac se numesc numai...