Despre VINARS: cognac-ul romanesc

Despre VINARS: cognac-ul romanesc

 1. Vinars este o băutură alcoolică tare, cu o concentrație de alcool etilic de minimum 37,5% și de maximum 86% vol , obținută prin învechirea, peste 3-5-7 ani, a distilatelor de vin în butoaie din lemn de stejar.

  I se mai spune în mod eronat și coniac. În realitate, după legea apelațiunilor de origine, coniac se numesc numai produsele obținute, după același procedeu, în regiunea Cognac din Franța.

  Perioada de învechire diferă de calitatea distilatului ce urmează a fi obţinut. Astfel, pentru distilatele de calitate inferioară, perioada de învechire este de 4 – 5 ani, pentru cele mijlocii de 15 ani, iar pentru cele superioare, fine de 15 – 20 de ani. În scopul obţinerii unor distilate de calitate excepţională, perioada de învechire se prelungeşte până la 30 – 40 ani, timp în care datorită multitudinii proceselor fizice şi chimice care au loc, produsele ajung la o compoziţie foarte complexă.

  În funcție de durata de învechire a produsului, denumirea inscripționată pe etichetă poate fi completată prin adăugarea:

  • literei V, dacă băutura este obținută din distilate învechite cel puțin un an
  • a grupului de litere VS” –Very Special, sau ✯✯✯ – pentru distilate mai vechi de trei ani,
  • VSOP” – Very Superior Old Pale – pentru distilate învechite minim cinci ani,
  • XO” – Extra Old – în cazul în care durata de învechire depășește șapte ani.

Program livrari gratuite in Galati

 • Luni-Vineri: 8:00-17:00

⚑ Bauturile alcoolice disponibile in magazinul nostru virtual sunt comercializate exclusiv persoanelor cu varsta de cel putin 18 ani.

® Garantam originalitatea tuturor produselor comercializate.

Preţurile afişate includ TVA şi sunt valabile doar pentru comenzi online (pot diferi de preţurile de distribuţie / depozit en-gross).

Telefoane utile:

0236.464.008 – tel./fax depozit distributie
0742.247.331 – mobil depozit distributie
0742.247.351 – mobil coordonator echipa vanzari (1)
0742.247.353 – mobil coordonator echipa vanzari (2)

SC DANIEL SRL
Str. Nae Leonard nr. 21
Galati - Romania

comenzi@danieldistributie.ro